Nuffnang Ads

Saturday, 13 December 2008

Aidil Adha 2008

Adiladha 2008 @ 8.12.2008

Masuk tahun ni dah kali ke tiga akuu beraya kat KL.
Tapi kali ni raya aku meriah sikit sbb Ed punya family ada kat sini. Mek, Kak Ijah, Misi and 3 org anaknya beraya bersama2 kami. Sblum diorg smpai dah plan pun apa yg nak di masak pd mlm raya nnt.. Dia org sampai ari Sabtu kurang lebih jam 9 lah sampai umah kami kat Pandan Indah.

Siang tu sempat lg kami menonton cite Los & Faun, aku suka cite ni.. nak tau lebih pasal cite ni.. p ler tengok kan?!!

Mlm yg depa sampai tu kami ke tesco cari brg nak buat juadah pagi raya nnt. so nnt kita tengok lah hasil nya..




ya, ni lah dia juadah kami di pagi raya. sungguh menyelerakan kan? sendiri puji pulok..

pagi raya sempat ke masjid di pandan indah ni.. tp kan... kami tak sempat nak solat raya. sampai2 org tgh bertakbir, dan kami cuma sempat dengar khutbah raya aje... mana tak nya.. terlajak tido, pagi raya tu pulak hujan sepoi2 bahasa... (eh! hujan pun sepoi2 bahasa ke?) mmg lah syioook tarik gebor!!..

balik umah, kak ijah sibuk lagi kat dapur. seingat aku masa tu dia tengah buat air. then bila aku ckp nak bergambar trus dia g mandi.. dia ni hantu gambar!! pantang ajak bergambar..

ni lah photo family tuk raya haji kali ni...



pagi tu sempat jugak tgk drama sempena hari raya haji.. akak ziana yg berlakon.. hmm..not bad cite nya..

dah makan mata mula ngantoks.. sempat jugak lelap dlm 10 min mcm tu, sedar2 si ikmal kejut aku... ish! di org ni suka kacau!!! dah lah dtg lmbt kan?!!
apa2 pun selamat hari raya..hehehe... si ed dah tak tau lah ke mana.. katanya ke fajar beli barang (selipar)...

dah org dtg kena lah jamu kan.. raya lah kata kan... lepas makan sempat lak bergambo2..




antara tetamu lain yg dtg ialah Irni n family, Angah (anak penakan Ed) & family..
jgn terkejut kalo gambor yg ko org tgk ni.. ala2 mcm kumpulan nasyid yek...

layan....


Salam Lebaran

5 comments:

IRS said...

Ni kena bayar royalti ni....

cae said...

IRS, promosi ma... tunggu kita punya album nasyid kuar.. baru che bayar na...

adie-ishmael said...

orang Johore...mesti ada lodeh,kan...putihnya kuah dia tu...selalu makan rasanyer kuning2 sikit...jawab cae,jawab...

cae said...

adie - kuah kaler kuning tu org panggil lontong

googler said...

leather handbags
bags
bag
handbag
handbags