Nuffnang Ads

Monday, 25 February 2008

Sekitar Majlis Pencarian Hero Remaja 2007/08

Venue : MATIC, Jalan Ampang, Kuala Lumpur
Time : 2.30pm - 6.30 pm
Date : 24th February 2008


Sblum ke sana aku ke opis dulu.. wat keje yg “terbelangkai” (ini ex boss aku yg sebut)… bila dah siap (in fact mana ada keje yg reti abis, kan?!).. balik lah aku.. lebih kurang kul 1.30pm aku smpai umah…

Tunggu depa sema siap, aku pun sempat lah baring2 n melelap kan mata kejap..
Dlm kul 2pm sema dah bersiap, kami pun bergerak ke MATIC.

Kami p ngan dua kete, rombongan aku di ketuai oleh aku n Kak Roy (KR) iaitu sister aku. Rombongan lagi satu Ameen, Im, Shahfiq dan Roy…
Kiranya kami mewakili keluarga salah sorang peserta Hero Remaja yg di kenali sebagai Idris…

Knowing Saturday lah kan..kat KL lah pulokk!! jalan sangatlah jam nya… tension.. dan kesabaran aku sangat2 lah dituntutn. Aku amik jalan ringkas ikut Elevated Highway.. trus masuk jalan Ampang..




Sempat gak depa ni amik gambo kan?!!





Dah smpai semua, kami berkumpul di MATIC, dah register, n amik door gift bagai… kami pun menuju masuk ke pintu utama. Wah!!!! Meriah sungguh konsep dia yek… ada tumbuh2an bagai… yg penting simple but nice…




Antara poster yg ada kat situ...
















Aku ngan KR, duk di depan (selang 2 baris dr pentas). Line pertama di depan ku ialah bekas2 hero remaja, line kedua wartawan, dah line ketiga keluarga peserta.

Tepat jam 3pm, acara bermula. Peserta di perkenalkan secara ringkas oleh Aznil Hj Nawawi.. Knowing him lah kan.. dia mmg very da ligat atas pentas.. tp memang menjadi lah jokes and gurau senda dia (gurau senda “adik2” kata org skrg)…

Segmen pertama peserta kena catwak dan gambar peserta masa depa kecik di tayangan kan… dah jgn tak tau Aznil merupakan salah sorg peserta tuk batch pertama Hero Remaja.. lebih kurang 24 tahun yg lepas lah…Dah kertu yek ko Aznil… hehehe.. jgn marah..

Segmen kedua, peserta di uji IQ mereka.. bila dah melibat kan soal jawab ni.. paham2 je lah.. gigil, nervous, kelu, tersasul sema nya ada… tp rata2 jawapan dia org tu.. boleh di terima pakai lah… walau pun ada sesetengah tu mmg lari dr soklan..




Idris di uji IQ nya..





Soklan di kemukakan oleh juri berpandu dr warna pilihan diorg.. Juri terdiri dr Ahmad Idham, Aleeza Kassim, Kudsia Kahar, Linda Onn, Norman Halim dan Riche Rahman selaku ketua Juri. Permarkahan di beri berdasar kan IQ, penampilan diri dan ada lah lagi menda yg di sebut.. aku pun dah lupa.. (adakah aku pun kertu???)

Lepas segmen uji IQ, peserta kena catwalk lagi tuk kali terakhir sblum di keputusan di umukan..
Acara di selitkan dengan nyayian oleh Aliff (fames ngan lagu Sayang2), Lah dan anak2 didiknya..dan seorg lagi ni ape kenamanya aku dah lupa.. tp finalist Mystar..

Nah!! acara kemucak nya.. keputusan pertama ialah untuk Hero Macho…….. jeng! Jeng! Jeng………….. Idris!!!! Anyway… macho kah Idris itewww?? Apa2 pun tahniah dr kami.. tak sia2 kami ke sana…





Sibuk di interwiew...










Juara, naib juara dan tmpt ke tiga Hero Remaja 2007/08
Keputusan kedua, Hero Paling Cool……. Hadiah di taja secara peribadi oleh Aznil iaitu wang tunai berjumlah 500 hengget… Pemenang nya adalah…. Idris!!!!!!!!!!!!
Wow!!!! Kelass ko Idris…. Tahniah! Tahniah!!

Anugerah utama pulak.. Tempat ke 3, Lee satu2 nya wakil bangsa Cina.. Tahniah tuk Lee.. Fizow meraih tmpt ke dua.. dan Juara Pencarian Hero Remaja bg edisi kali ni ialah Kamal…….. tahniah tuk kesemua pemenang dah peserta2 lain.. All the best to you guys.. perjalanan anda masih jauh lagi yek…

Lepas sesi bergambar ngan Idris.. kami dia jemput ke majlis Hi-Tea oleh pihak pengurusan.. Waduh!!!.. makanan nya sodap2… ada soto, kueh teow goreng, roti jala, kuih muih… pendek kata best2 lah…


Ape kes lah pulak nih…!!

Lebih kurang kol 6.30pm kami pun bersurai…

10 comments:

bard said...

wahhh!! hidup bersama celebriti skrg!! hebattt!! tak layak la aku nak join korang nnt...cam ni nak kena buat homecoming memoirs of geisha II la plakkk........

cae said...

ala... bukan selalu.. interesting.. tapi..aku mmg xsesuai dgn dunia dia org...

Anonymous said...

Ye ke tak sesuwei.....mcm ok je!!!!!

cae said...

:) siapakah gerangan itu?

bard said...

ok apa.....gambar headshot ko pun dah cam idris tu dah sikit2...haha

Anonymous said...

I won't reveal myself.. but will always keep my eyes on your blog.

cae said...

owh! like that huh! why dont u keep ur eyes on me?! hhehehe..

cae said...

ala.. bard.. itu pun ko yg buat kan..

Anonymous said...

Keep my eyes on U ?! Grrrrr....I am afraid not!

Thina said...

Well said.