Nuffnang Ads

Tuesday, 22 July 2008

Picnic

Tempat : Sungai Congkak, Ulu Langat
Tarikh : 19-07-2008

Kami plan dah lama tuk ke Sg Congkak, since masing2 sibuk jadi menda ni asyik kena tunda aje.. Tp pada ari Sabtu lepas akhirnya termakbul lah jugak niat kami..

Ed siap masak nasi lemak, sambal udang, rendang kawah, pulut + kelapa parut, beli kek pisang kat Tesco, Ampang dan ada dua tiga jajan lah...

Since yg lain2 (Ema, Saib, Samen n Milo) lembab kuda, so kami ber gerak dulu... Agak blur jugak lah.. tak ingat tempat! hehehe...

Tp akhirnya sampai jugak kami. Jumpa abg challet dan trus book challet yg penah kami duduk masa g ngan Moon, MG etc dulu.. Harga pun aku rasa dah naik.. RM30 skrg ni.. tak kisah lah. .janji view kami cantik..







dah check-in, sempat gak lah kami tinjau kawasan kat situ, makcik2 n pakcik2 pun dah sibuk bukak gerai jual juadah.. tergugat jugak nafsu aku tgk kuih2 yg di jual.. tetapi memandangkan Ed dah masak bagai nak lecuh, akhirnya aku akur.. hehehe.. tp kami sempat tapao nescafe panas, teh o panas n rm2 karipap kat gerai pakcik sorg tuh. sambil hirup air n makan karipap sempat jugak pose! hahaha...




lepas beberapa jam komdian... baru lah sampai 4 org budak lembab tuh... sampai2 trus lapar bley?!! maka kami pun mula lah bersarapan yg ala kadar iteww...

lepas makan berendam.. errr.. kata org tak elok... nnt perut boncit! hehehe.. pedulikan lah..janji kami gumbira.. tp air sungai congkak tu sejuk yg amat.. nak masuk ke sungai pun berkira2.. bau sungai pun dah sejuk.. (sungai ada bau meh??)..




lepas berendam, makan, lepas makan berendam.. itu lah keje kami... siap ada game dlm air nih.. game menyelam paling lama, game berenang paling pantas, game baling botol dengan batu...

sekitar jam 6ptg++ kami pun beransur pulang...

(tengah stress nih, tp sempat jugak post entry)...

9 comments:

Ross Eunos said...

tapi entry ko mcm tak stress jerk .. perghhh ko tayangkan gambar aku yg separuh bogel ek? tak lama lagi masuk melodi la tu..

Anonymous said...

abang beruangggggg!!!! Larikkkkk!!!
Eh....abang ker?? Adik kot!! Rosdi,jangan marah ek!!!***adie***

Anonymous said...

ross - mmg lah entry tak stress.. aku ckp aku yg stress! paham? masuk melodi xpe.. jgn masuk majalah playgirl udah!

beruang tu jinak adie..comel tak?

Ross Eunos said...

isk nak marah apa plak adie, suka org panggil haku beruang, bukan ker beruang itu cuddly? ... cuma title ko kena betulkan .. itu bukannya abang beruang ataupun adik beruang tetapi sebenarnya bapak beruang yg berada di 'atas' hahahaha

adie-ishmael said...

tang 'atas' tu yang aku tak tahan tu....ehehehehe

Moon said...

Ko ni kan cae..kalau tak buatkan aku kecur mulut takleh ke.Tak pasal2 kang aku paksa Sedi masak sebijik masa picnin tu.. adoiii korang mmg laaa..Cae ko stress eh? meh pakai Lampe Berger aku meh..bagi kurang stress itu..

Anonymous said...

Skang barulah aku paham kenapa ada orang yang tetiba teringin nak makan sambal udang. Kalau tengokkan gambor tu mmg kecur air liur....patutla ada org yg mengidam ahaks......

bard said...

hoii hoiiii...
update blog...puasa dah abis,
raya dah sudah...moon pun dah beranak...updateeeeee!!

maicher said...

womens handbag
womens handbag
fashion handbags
fashion handbag
handbags uk