Nuffnang Ads

Thursday, 5 June 2008

Gayu Guru Gerai Nyamai2

1st June 2008

Sedar tak sedar aku bangkit jam 11.05 pagi ya tuan2 dan puan2… ish! Malu nya.. .dah lah kat umah org… bangit lambat pulak.. tp aku rasa mak & keluarga dia paham kot…

Abis tu tak reti2 nak mandi? Ya… aku trus p sungai n mandi.. Aku ingat aku sorg yg bangun lambat, rupa2 budak 2 org tu pun lambat! Hehehe…
Kali ni nampak lah skit suasana kat sungai tuh, airnya mengalir.. tp seram jugak kan.. ala.. pedulikan.. mandi pun kat gigi sungai aje… sedar tak sedar dekat ½ jam jugak lah kami mandi.. Tengok2 ada 3-4 org tengah Q, hehehe… mesti dia pk aku ni jakun!! Ape tak ya… dok berendam lama2 dlm sungai.. lantak lah kan… bukan kena byr pun..
Naik mandi, kami di hidangkan dengan sarapan merangkap makan tengahari.. sebabnya kurang lebih jam 2pm kami kena berangkat ke umah akak Bard yg no 3 pulak.. Rumah dia kira dekat dengan airport la.. so senang kami nak bergerak dan terperlu kelam kabut..

Sementara menunggu jam 2pm tuh, sempat jugak la bersembang2 dengan jiran2 Bard. Nak sembang ape pun, aku bukan nya paham. Nasib baik dia paham akan reaksi muka aku yg agak blur, dia pun tkr ckp Melayu.. hehehe.. Rasa kebas pungkoq aku duk bersila lama2, aku buat la excuse nak buang air… hehehe.. dah nya aku nak mperbetulkan tulang temulang aku nih… so, dlm pd dok relax dlm umah Bard, aku tgk jugak lah gambar2 yg ada tergantung kat dlm umah dia.. aku tgk ada 2-3 lukisan yg cantik.. Trus aku tanya Bard, mana dpt lukisan2 tu sema… dia ckp abg ipar dia yg buat. Wow!! Mmg mengkagumkan.. dlm hati aku.. kalo kat KL ni dah lama ada org beli.. lukisan nya pun mmg cantik.. mau harga riban2 jugak kalau jual.. tak caya ko org tgk sendiri… ada satu gambar tu.. gambar tempayan yg pecah, konsep 3D, mmg real beb…
Kalo ko org nak beli nnt boleh aku tolong sampaikan pada tuan nya.. hehehehe…

Ok ler.. .kita tinggal kan episode lukisan tuh. Si Bard dah bg signal tuk kami bergerak ke rumah kakak nya.. rasa macam malas pulak nak balik.. tp keje punya hal mmg xdpt nak di elakkan.. hmmm.. xpe Bard next time aku dtg lagi… itu pun kalo sudi menerima kedatangan aku la… hahahahah… Terima kasih aku ucapkan pada keluarga Bard especially pada Inai (Mak) dan Kakak dia yg byk menyusahkan diri tuk aku.. Kenangan manis aku kat Kanowit xkan aku lupa kan smpai bila2.. Hekeleeeeehhhhh…. Emo la pulok!!

Kurang lebih 45 min tuk sampai ke rumah kakak Bard, cantik umahnya .. dr segi pengamatan aku lah, kawasan rumah tu agak baru, sunyi dan byk lg unit yg kosong. Dah abis sessi suai kenal, aku pun amik kesempatan tuk bersiram, ya ler kena lah bersih kan diri.. baru lah selesa… sempat jugak aku dengar akak Bard tu mengoreng.. tah ape yg dia goreng pn aku tak tau… Dah sudah mandi, Bard pn ajak makan, lah.. rupa2 yg dia masak td tu tuk aku n rakan2.. Awal lah pulak dinner kan.. tp org dah sediakan, makan aje lah… toksah dok merungut aje.! Chitt!!!

30min sblum 8mlm aku berangkat ke Airport, byk jugak brg aku kena bawak.. aku rasa exceed limit kot.. lantak lah.. tak kan aku nak tinggal kan pulak… dah check in bagasi semua.. kami dok relax jap, bkn nya apa.. tgk gelagat org2 yg ada kat airport nih.. mcm perangai yek.. ada yg sibuk bergayut, ada yg tido etc.















5 min komdian aku masuk trus ke Gate 2. Punya lah ramai org nk balik KL.. aku antara org yg terakhir dok beratur. Errrrr.. tension nya..

Macam biasa, dgn Air Asia, masing2 berebut nak masuk! Nasib baik aku dpt tmpt duduk yg dekat dgn pintu kuar.. heheheh.. Sepanjang perjalanan aku dok tido.. letih sgt2…

Sampai di KL aku di jemput oleh KaK Roy dan kuncu2 nya.. Tks gurls!!

Seblum sampai umah, sempat jugak aku p dinner dgn dia org. Kami sampai umah lebih kurang jam 11.30mlm.

K la yek… nnt2 kita cite yg lain pulak…

2 comments:

Anonymous said...

sg rajang yg banyak buaya tu ek??? ada nampak kelibatnya?***adie***

cae said...

so far tak penah nampak lagi..